Je Anne Musical

Cast & CREATIVES - JE, ANNE 2024

De rollen in ‘Je, Anne’ worden gespeeld door:

Silvana Rocha

als

Anne Frank

Chris Tates

als

Otto Frank

Marleen van der Loo

als

Edith Frank

Floor Brüggenwirth

als

Margot Frank

Wim van den Driessche

als

Hermann van Pels

Mariska van Kolck

als

Auguste van Pels

Sem Konijn

als

Peter van Pels

Jasper Kerkhof

als

Fritz Pfeffer

De creatives van ‘Je, Anne’ zijn:

Regie: Frank van Laecke
Regie assistent: Bert Verbeke
Vertaling: Frank van Laecke / Rob Chrispijn
Muzikale supervisie: Jeroen Sleijfer
Muzikale leiding: Rosite van der Woude
Haar & make-up: Mikki Vijn
Decor- & lichtontwerp: Frank van Laecke
Geluidsontwerp: Ramon van Stee
Kostuumontwerp: Geertje Geurtsen
Libretto: Enid Futterman
Muziek: Michael Cohen
Producent: Mark Vijn
Productie assistent: Mikki Vijn

Productie 2010

Van oktober 2010 t/m februari 2011 hebben de volgende personen meegewerkt aan het succes van de theatertour. Dankzij hen werd in 2010 het verhaal van Anne Frank niet vergeten, een doel wat we met een vernieuwde cast ook voor 2024 hebben.

Cast: Thom Hoffman, Abke Bruins, Marloes van den Heuvel, Sanne Bosman, Levi van Kempen, Mark van der Laan, Annemarie Maas, Frans Maas, Hugo Kennis, Hans Langhout, Evelien Lauwers.

Creatives: Regie: Frank van Laecke – Musical Staging: Danny Rosseel – Vertaling: Rob Chrispijn – Muzikale Supervisie: Pol Vanfleteren – Muzikale Leiding: Michiel Münninghoff – Haar & Make Up: Barbara Vandervet – Decorontwerp: Frank van Laecke – Lichtontwerp: Coen van der Hoeven – Geluidsontwerp: Ramon van Stee – Kostuumontwerp: Milena Knoops – Uitvoerend producent: Marcella van Schaik, Producent: Mark Vijn.

Silvana Rocha

Silvana Rocha volgde de opleiding muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en behaalde haar diploma vorig jaar. Haar eerste professionele productie was ‘Spring Awakening’ bij Opus One, waarin ze de rol van Anna vertolkte. Hierna zal ze in de zomer te zien zijn in de rol van Luisa Pulido in ‘Zorro’ in Duitsland.

Silvana over haar rol: “Het is heel bijzonder om de rol van Anne Frank te mogen vertolken. Anne Frank was een opmerkelijk meisje dat, ondanks de verschrikkelijke tijden, buitengewone moed en veerkracht toonde en altijd bleef geloven in een betere wereld.”

Chris Tates

Geboren op 3 Februari 1962 te Zaandam . Na zijn middelbare schooltijd op het Zaanlands Lyceum deed Chris een timmeropleiding en werkte hij een aantal jaren in de Bouw .In 1987 auditeerde hij voor de Toneelschool in Amsterdam  waar hij werd aangenomen en in 1992 afstudeerde. Daarna Speelde bij verschillende toneelgezelschappen waaronder Tejater Teneeter , Het Zuidelijk Toneel , NNT en Theater van het Oosten. In vrije producties bij Bos Theaterproducties, Hummelinck en Stuurman, De Graaf en Cornelissen en  REP. Bekend van o.a. “Rozengeur en Wodka-lime” Spoorloos verdwenen en Ellis in Glamourland. In musicals vertolkte hij oa de rol van Clifford Bradshaw in Cabaret en Professor Higgins in My Fair Lady.

Chris over zijn rol: “Ik vind het heel bijzonder dat ik Otto Frank mag spelen in dit helaas waargebeurde verhaal. Meestal speel je als acteur fictieve personages maar deze man heeft echt bestaan en heeft aan den lijve ondervonden wat het betekent om onderdrukt en vervolgd te worden . Ik vind het heel belangrijk dat verhalen over onderdrukking ,racisme en genocide verteld blijven worden om nieuwe generaties te waarschuwen voor de mechanismen die dat veroorzaken.”

Marleen van der Loo

Marleen speelde in musicals als Elisabeth, Aida, Ciske de Rat, Cats, Checkpoint Charlie en Come From Away. In Wenen was ze deel van de wereldpremière cast van Tanz Der Vampire. In België vertolkte ze hoofdrollen in o.a. Chaplin en Mama Mia. Ze regisseerde o.a: Next to Normal, Rent, Company en Ganesha. Op televisie was ze o.a. te zien in Topstars, Op Zoek Naar Evita, en de films Vroeger en Zo en Niets Te Kiezen. Haar stem klinkt in series als Rugrats en Disney’s Wolfblood. Genomineerd voor diverse Musical Awards en won in Wenen een publieksprijs voor haar rol in Tanz Der Vampire.

Marleen over haar rol: “In de prachtige rol van Edith Frank ervaar ik de innerlijke strijd van een moeder in oorlogstijd. Tussen haar zorgzame aard en de realiteit van onderduiken, worstelt ze met haar gevoel van falen als moeder ten opzichte van haar twee totaal verschillende puberdochters en de constante angst. Elke handeling en emotie staat onder een vergrootglas. Heel beklemmend en tegelijkertijd zo dankbaar om te mogen spelen.”

Floor Brüggenwirth

Floor heeft musicaltheater gestudeerd aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Haar eerste stappen in het professionele werkveld zette zij bij The Prom, als swing en understudy van de hoofdrol. Daarnaast is Floor werkzaam als musicaldocente en als zangeres op cruise schepen, onder het management van Eleonore Entertainment.

Floor over haar rol: “Het vertolken van de rol van Margot is een unieke ervaring. Door me in te leven ontdek ik hoe empatisch en dapper ze was. Margot verplaatst zich graag naar de achtergrond, maar is onmisbaar in het leven van Anne.”

Wim van den Driessche

Wim was o.a. te zien als De Regelaar in Miss Saigon, Lucheni in Elisabeth, Frollo in Notre Dame de Paris, Dan in Next To Normal en Javert in Les Misérables met een nominatie voor beste mannelijke hoofdrol. In Parijs speelde hij Gus in Cats en Firmin in The Phantom of the Opera. Hij was Dick van Duijn in Was getekend A.M.G. Schmidt en Claude in Come From Away.

Wim over zijn rol: “Het is een aparte ervaring om een rol te spelen in dit beklijvend verhaal dat een unieke plaats heeft verworven in de Nederlandse cultuur. Het is dan ook een eer om Hermann van Pels te mogen spelen.”

Mariska van Kolck

Mariska zit al 40 jaar in het theatervak van dans, televisie, film en musical waar zij meerdere prijzen voor heeft mogen ontvangen. Ze speelde o.a. in Beauty and The Beast, Chicago, Ciske de Rat, Op Hoop van Zegen en De Jantjes.

Mariska over haar rol: “Ik vind het heel bijzonder om een personage te spelen uit het wereldberoemde Dagboek van Anne Frank. Het is en blijft een indrukwekkend verhaal en een historisch document.”

Sem Konijn

Sem Konijn studeerde tot 2021 aan het conservatorium van Amsterdam. Vervolgens maakte hij de overstap naar de opleiding Muziektheater aan Codarts Rotterdam, waar hij nu in zijn derde jaar zit. Als kind was Sem vooral te zien in producties van de Nederlandse Opera (Carmen, De Heksen van Venetië, e.a.), maar de laatste jaren is hij in het pop- en muziektheater genre terecht gekomen. Hij was de afgelopen maanden te zien in de voorstelling “Scrooge” van het Wilminktheater, in de rol van Neef Fred.

Sem over zijn rol: “De rol van Peter spelen is voor mij een hele bijzondere uitdaging. Omdat “Je, Anne” is gebaseerd op het dagboek van Anne, probeer ik zijn karakter zo veel mogelijk door haar ogen en vanuit haar woorden te benaderen. Als acteur is het ook uitdagend om in spel recht te doen aan een persoon dat echt heeft geleefd in de vreselijke omstandigheden die in de voorstelling aan bod komen.”

Jasper Kerkhof

Jasper speelde in o.a. The Sound of Music, MAMMA MIA!, Jesus Christ Superstar, Chess (nominatie Musical Award), Ciske de Rat, Sunset Boulevard, Into the Woods, Volendam de Musical, De Zangeres Zonder Naam, De Jantjes, Soldaat van Oranje, ONE de Musical, TINA de Tina Turner musical en The Bodyguard.
Jasper schrijft en produceert eigen pop- en musicalmuziek.

Het verhaal van Anne Frank blijft belangrijk om te vertellen, en het is eervol om Fritz Pfeffer daarin te vertolken. Hij is de buitenstaander in het Achterhuis; het is een prachtige uitdaging om zijn ontberingen te tonen.